Ново
Casio FX-570ES плус 2 Научен калкулатор со 417 функции, црно

Casio FX-570ES плус 2 Научен калкулатор со 417 функции, црно

Присуство на стоката: Това е достапна
DEN 188.48

Погоден за средно училиште и универзитет. Примен на испити за зрелост. Природен дисплеј за вметнување и прикажување на нумерички изрази како што се појавуваат на учебници. 24 нивоа на загради. Напојување на електрична енергија : Батерија (1 x R03) .Димензии : 1,5 x 7,5 x 16,2 см. Погоден за средно училиште и универзитет. Примен на испити за зрелост. Природен дисплеј за вметнување и прикажување на нумерички изрази како што се појавуваат на учебници. 24 нивоа на загради. Напојување на електрична енергија : Батерија (1 x R03) .Димензии : 1,5 x 7,5 x 16,2 см. FX-570 ES Plus 2 е научен калкулатор признаен на државни испити. Природниот дисплеј V.P.A.M. Ви овозможува да вметнете и прикажете фракции, квадратни корени и други нумерички изрази како што се појавуваат на учебници. Обратни тригонометриски и тригонометриски функции. Обратни хиперболични и хиперболични функции. X2/ xy/ x√ - Функции за напојување/ функции на корен за напојување. Логаритамски функции (дневник, ЛН). 10x, екс - експоненцијални функции. √ - Пресметки на квадратни корени. X -1 - Обратни функции. Пермутација и комбинаторна пресметка. Генерирање случаен број. Конверзија на поларни координати во правоаголни координати и обратно. Претворање на сексуални вредности во децимални и обратно. Пресметки во степени, градиенти и радијани.

За стоката

Слична стока во категоријата

Научен калкулатор Врши основни научни и тригонометриски функции Идеално за општа математика, предалге�

Материјал : пластика Боја : црна Големина : 15,58 см Напојување со : 2 батерии со копчиња(Без батерија)...

Вкупно 400 + функции 10цифрен, 2линиски лцддисплеј, пресметка на број на комплекс на соларни и батерии...

Тип на батерија : Соларна и 3 V литиумска батерија (вклучена) Тип на приказ : Дволиниски ЛЦД, 0,8125 во Н; 11цифр

Природен Приказ На Учебници може да прикажува дропки, деривати, интеграли, збир и други операции слични

Случајот за калкулаторот се вклопува за : За научните калкулатори за научни калкулатори во Тексас, совр�

Голем 16 Цифрен, Write View 4 ЛИНИЈА LCD Дисплеј 7 Режими : Нормално, Статистика, Вежба, Комплекс, Матрица, Листа И

Заштитниот тврд случај го штити калкулаторот од оштетување, здрав, научен калкулатор за професионално �

Основниот калкулатор е универзален соларен калкулатор, а големиот приказ на калкулаторот за десктоп е �

Организаторот на калкулаторот во средно училиште има цврста лента за раце, што е погодно за децата да го

Одлична комбинација на напредни научни функции и напредна технологија во траен калкулатор со соларна е

Texas Instrument Ti30 XA Научен калкулатор 10 знаци (и) напојување на батеријата 6 "x 3,1" x 0,8 " црна Тексас инструмент�

TINSPIRE CX CAS Студентски Софтвер, 30 Места NSCSXVPESW30 Пакет од 30 TINSPIRE CX CAS Студентски Софтвер, 30 Места NSCSXVPESW30...

Scroll